Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

12ο «Πανελλήνιο Συνεδρίο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού»


almyros_psila



Ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Επαρχίας Αλμυρού πέτυχε να αναλάβει τη διοργάνωση του 12ου «Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Αλμυρό, το Σαββατοκύριακο 3 - 4 Σεπτεμβρίου 2011.
Για δύο ημέρες πάνω από 100 άτομα από Συλλόγους όλης της χώρας, συγγραφείς, ερευνητές και πανεπιστημιακοί θα μελετήσουν την ιστορία, τη λαογραφία και τη μουσικοχορευτική παράδοση της περιοχής στην οποία κάθε φορά φιλοξενείται το σεμινάριο.

Τις επόμενες ημέρες θα καθορισθεί η οργανωτική και επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου το οποίο θα συνδιοργανώσει ο τοπικός Σύλλογος με την Πανελλήνια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.
Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε την καλύτερη αξιοποίηση του Λαογραφικού Μουσείου του Συλλόγου το οποίο είναι στο Δάσος Κουρί. Θα ανακαινιστεί, θα υπάρχει μόνιμος ξεναγός και θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στο πανέμορφο δάσος, δίνοντας μία επιπλέον επιλογή στους επισκέπτες του Δάσους.
Πηγη: newsvolos

Εικόνα χάρτη













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.