Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ο Σύλλογος Βλάχων Θεσπρωτίας ευχαριστεί θερμά τον κόσμο που τίμησε τη Βλάχικη Βραδιά


Ο Σύλλογος Βλάχων Θεσπρωτίας ευχαριστεί θερμά τον κόσμο που τίμησε τη Βλάχικη Βραδιά που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη 9 Αυγούστου

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έλαβαν χώρα καλλιτεχνικά και άλλα δρώμενα με στόχο την προβολή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Βλάχων. Η συμμετοχή του μικρού και μεγάλου χορευτικού του Συλλόγου, η προσφορά τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων και τα βλάχικα τραγούδια συνέθεσαν μία εκδήλωση που μετέφερε την πολιτιστική παράδοση των Βλάχων στο κοινό που κατέκλυσε την πλατεία Δημαρχείου. 

Σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μιχάλης Μαγειρίας συνεχάρη τους ανθρώπους του Συλλόγου Βλάχων Θεσπρωτίας και εξήρε τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν για τη διατήρηση και μεταφορά ηθών και εθίμων στις νέες γενιές. 
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιώργος Κάτσινος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, οι υπεύθυνοι Πολιτισμού του Δ. Ηγουμενίτσας και πλήθος άλλων επισήμων.

Η απόλυτη επιτυχία της εκδήλωσης σε συνάρτηση με την καθολική αποδοχή και συμμετοχή του κόσμου, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Μία προσπάθεια με γνώμονα και στόχο την κατά το δυνατόν καλύτερη ανάδειξη, διατήρηση και προβολή των Βλάχικων παραδόσεων και εθίμων στους κόλπους της τοπικής μας κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.