Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Σεμινάριο Βλάχικου Χορού του Λ.Σ.Βλάχων Βόλου


1ο Σεμινάριο Βλάχικου Χορού
Λ.Σ.Βλάχων Βόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 30 Απριλίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 28 Απριλίου 2012, το πρώτο σειράς εκπαιδευτικών σεμιναρίων, που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου, πάνω σε χορούς των Βλάχων από άλλα μέρη της χώρας μας. Θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις με άλλους Συλλόγους Βλάχων, στα πλαίσια της καλής επικοινωνίας και συνεργασίας με τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (Π.Ο.Π.Σ.Β.), η οποία χαιρέτησε με μεγάλη ικανοποίηση αυτή την συνεργασία.

Το ξεκίνημα έγινε με τον Σύλλογο Βλάχων Θεσπρωτίας. Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κύριο Δημήτρη Τάμπα και τον χοροδιδάσκαλο, κύριο Λευτέρη Μπουτάση Έγινε σημαντική αναφορά στην καταγωγή των Βλάχων της Θεσπρωτίας και στα λαογραφικά τους στοιχεία, ενώ ο χοροδιδάσκαλός τους έδειξε με αξιοθαύμαστο ζήλο τους χορούς της περιοχής τους, πολλοί από τους οποίους χορεύονται μόνον εκεί και η διάσωσή τους είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς και επίπονης έρευνας. 

Όχι τυχαία επελέγη η συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς η επομένη ημέρα 29η Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα χορού, τιμώντας κι εμείς με τη σειρά μας τον από αιώνων πανανθρώπινο αυτό τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων μας.
Οι Βλάχοι δε θα μπορούσαν να απέχουν από αυτή τη γιορτή, καθώς ο χορός ενσωματώθηκε πλήρως στα τραγούδια της χαράς, της λύπης, του πόνου και της ξενιτιάς.
Το 4ωρο σεμινάριο παρακολούθησε το χορευτικό μας τμήμα των ενηλίκων, καθώς και σπουδαστές και χοροδιδάσκαλοι της πόλης μας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί από καρδιάς τον Πρόεδρο και τον Χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου Βλάχων Θεσπρωτίας.


Μετά τιμής,
Σπύρος Τσιανάκας
Πρόεδρος
Λ.Σ.ΒΛΑΧΩΝ ΒΟΛΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.