Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

28ο Αντάμωμα Βλάχων - ''Θα βουλιάξει'' η Καλαμπάκα από την μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή!


Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καλαμπάκας για το 28ο Αντάμωμα Βλάχων που σύμφωνα με τα στοιχεία που δώθηκαν ξεπερνά κάθε προσδοκία και είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα. 

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων κ. Μιχάλης Μαγειρίας ο οποίος έδωσε και τα ανάλογα στοιχεία για την συμμετοχή. Οι σύλλογοι φτάνουν τους 60 περίπου και οι χορευτές τους 2.500 (!!!) ενώ οι επισκέπτες αναμένεται να φτάσουν τους 10 με 12 χιλιάδες!

Κατά την τοποθέτησή τους ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου αλλά και ο αντιδήμαρχος κ. Αλμπάνης τόνισαν την σημασία του ανταμώματος για την Καλαμπάκα και την περιοχή και πως όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του.

Με Ημερίδα ξεκινά την Πέμπτη το 28ο Αντάμωμα Βλάχων - Οι Βλάχοι των Σταγών

Με την ημερίδα με θέμα "Οι Βλάχοι των Σταγών" ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη 28 Ιουνίου το 28ο Αντάμωμα των Βλάχων. Το πρόγραμμα της ημερίδας που θα γίνει στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης έχει ως εξής:

 20.15: ΕΝΑΡΞΗ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

20.20: «Βλαχική παράδοση του Ασπροποτάμου»
Δημήτριος Γ. Καλούσιος, φιλόλογος-συγγραφέας καθηγητής Μ.Ε.

20.40: «Μνημειακές διαδρομές στον ορεινό όγκο της νότιας Πίνδου»
Κρυσταλλία Μαντζανά, Αρχαιολόγος - Προϊσταμένη 19ης Ε.Β.Α. και Κωνσταντίνος Τσόδουλος, Αρχαιολόγος 19ης Ε.Β.Α.

21.00: «Οι επιγραφές της Μονής Κλεινοβού Καλαμπάκας. Ζητήματα τέχνης και ταυτότητας τον 18ο αιώνα»
Ιωάννης Τσιουρής, Δρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας - Διδάσκων Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

21.20: «Η συμβολή του χειρόγραφου και αρχειακού πλούτου των μονών των Μετεώρων στην αποτύπωση της βλαχικής παρουσίας στη Δυτική Θεσσαλία κατά τη Βυζαντινή Περίοδο»
Δημήτριος Κ. Αγορίτσας, Δρ Βυζαντινής Ιστορίας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

21.40: «Οι ειδήσεις του Διονυσίου Πύρρου για τους Βλάχους και τη βλάχικη γλώσσα. Αναγνώσεις της ταυτότητας στα γεωγραφικά του έργα»
Στέργιος Λαΐτσος, υπ. Δρ Μεσαιωνικής και Νεώτερης Ευρωπαϊκής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Βιέννης

22.00: Ερωτήσεις

22.15 ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Πηγή: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.