Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΛΑΧΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ - Δελτίο Τύπου για εκδήλωση των «Μακεδονοαρμάνων» στο Κρούσεβο



Π Α Γ Κ Ο Σ Μ Ι Α  Β Λ Α Χ Ι Κ Η  
Α Μ Φ Ι Κ Τ Ι Ο Ν Ι Α 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Οι γνωστοί παραχαράκτες της σύγχρονης Ιστορίας – πρόκειται φυσικά για το ωθούμενο από αλλότρια κέντρα και αυτοαποκαλούμενο συμβούλιο των Αρωμούνων ή Μακεδονορμάνων – αναζητούν απελπισμένα για μια ακόμα φορά νομιμοποίηση, καλώντας τους απανταχού Βλαχόφωνους να γιορτάσουν μαζί τους την προσεχή Κυριακή, 5 Αυγούστου στο Κρούσεβο, με αφορμή τους ετήσιους σκοπιανούς εορτασμούς για την εξέγερση του Ίλιντεν, την καταστροφή της τοπικής βλαχικής κοινότητας από τους Τούρκους το 1903!!!

Παραδόξως στην παραπάνω εξέγερση οι καταστροφές περιορίστηκαν στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την έδρα της ελληνορθοδόξου μητροπόλεως Πρεσπών και Αχριδών, στις περικαλλείς κατοικίες των οικογενειών Νιτσιώτα και Σβώλου και άλλων αποκλειστικά ελληνοβλαχικών οικογενειών.  Γεγονότα άξια εορτασμού κατά την αντίληψη των αυτοαποκαλούμενων «Μακεδονοαρμάνων» που θα βραβεύσουν για αυτό το λόγο, στο πλαίσιο της άνω εκδήλωσης, σύσσωμη την ανώτερη πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της πΓΔΜ, παρουσία του Ρουμάνου πρέσβεως στα Σκόπια.      

Οι στοχεύσεις και οι μεθοδεύσεις της εν λόγω ομάδας μας είναι γνωστές. Τις έχουμε άλλωστε πολλάκις επισημάνει, όπως έγκαιρα πράξαμε και τον Αύγουστο του 2010 πριν την προηγούμενη συνάντηση της ανωτέρω ολιγάριθμης και περιθωριακής ομάδας. Τυχόν σχόλια  αφορούν στην κρίση σας για την ορθότητα της οποίας είμαστε βέβαιοι.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.