Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Κρεατόπιτα


Μια τραγανή πίτα με κομματάκια κρέας, τραχανά και πράσο αλλά κυρίως με ασύγκριτη γεύση !!


Της Λιάνας Μπούρα - Δαφούλα

Υλικά:
2 κιλά χοιρινό κρέας
2 κιλά πράσα
3 κουταλιές σούπας γλυκός τραχανάς
1 κουταλιά σούπας σάλτσα ντομάτας
Λάδι, αλάτι και πιπέρι


Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη... Παίρνουμε το κρέας και το κόβουμε  σε μικρούς κύβους. Ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά περίπου. Έπειτα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, την σάλτσα ντομάτας και 2 ποτήρια νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτουμε τα πράσα, σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και αφήνουμε τα πράσα να βράσουν. Όταν τα πράσα είναι έτοιμα βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε τον τραχανά. Τοποθετούμε το καπάκι στην κατσαρόλα και την αφήνουμε σκεπασμένη για μισή ώρα έως ότου ο τραχανάς τραβήξει όλα τα υγρά. Η γέμιση μας είναι έτοιμη!
Στη συνέχεια, απλώνουμε 8 φύλλα για την πίτα μας. Σε ένα στρογγυλό ταψί βάζουμε 5 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας τα με λίγο λάδι το καθένα. Ρίχνουμε την γέμιση επάνω στα 5 φύλλα και πάνω από την γέμιση τοποθετούμε τα άλλα 3 φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο με τα πρώτα 5. Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. 
Καλή σας όρεξη !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.