Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Κοτόπουλο με Πέτουρα (χυλοπίτες)


Της Δέσποινας Παπαστεργίου

Υλικά
1 κοτόπουλο ή και κόκορα 1 κιλού περίπου
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια
3 ώριμες φρέσκες ντομάτες
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
λίγα φυλλαράκια δυόσμου και μαϊντανού
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 πιάτο σπιτικά πέτουρα
Αλάτι και πιπέρι 


Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι και στην συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις σοταριστεί σβήνουμε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Προσθέτουμε την φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα και το σκόρδο και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε μέτρια φωτιά και προς το τέλος προσθέτουμε την δάφνη και τα φυλλαράκια δυόσμου και μαϊντανού.
Βράζει και μαλακώνει σχετικά γρήγορα αλλά αν χρειαστεί συμπληρώνουμε και λίγο νεράκι.
Μόλις βράσει βγάζουμε από την κατσαρόλα τα κομμάτια από το κοτόπουλο και ρίχνουμε  4-5 φλυτζάνια ζεστό νερό. 
Μόλις αρχίσει η σάλτσα να βράζει ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 περίπου λεπτά. Θα πρέπει όμως να προσέξουμε και να κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά πριν πιούν τα πέτουρα μας όλο το νερό για να μην λασπώσουν και να μείνει λίγο ζουμάκι. 
Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με μπόλικη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι...
Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.