Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Αναζήτηση χορηγών για την έκδοση του Γ΄ τόμου του έργου «Σελίδες ιστορίας των Γρεβενών»

     
Απόστολος Παπαδημητρίου
ηλεκτρολόγος μηχανικός–συγγραφέας
Υψηλάντου 7 Κοζάνη


Αγαπητέ συμπατριώτη, αγαπητή συμπατριώτισσα

Η σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκέντρωση του αναγκαίου για την έκδοση του Β΄ τόμου του έργου μου «Σελίδες ιστορίας των Γρεβενών» μου δίνει το θάρρος να ζητήσω και πάλι τη χορηγία σου για την έκδοση του Γ΄ και τελευταίου τόμου της εργασίας μου επί της τοπικής ιστορίας. 

Ο τρίτος τόμος περιλαμβάνει εννιά κεφάλαια με τίτλους: 1. Οι ασχολίες των κατοίκων. 2. Η οικογενειακή ζωή και η φύση της περιοχής. 3. Η ρουμανική προπαγάνδα. 4. Η ρουμανική προπαγάνδα στην επαρχία Γρεβενών ώς το 1900. 5. Η εθνική εταιρεία και τα πολεμικά γεγονότα 1896-1897. 6. Η ρουμανική προπαγάνδα στην επαρχία Γρεβενών στις αρχές του 20ου αιώνα (1901-1908). 7. Ο ένοπλος Μακεδονικός αγώνας. 8. Από το κίνημα των Νεοτούρκων ώς τις παραμονές της απελευθέρωσης. 9. Η απελευθέρωση.

Ο υπό έκδοση τόμος είναι 465 σελίδων διαστάσεων 17χ24. Το κόστος εκτύπωσης, στο ίδιο τυπογραφείο των Γρεβενών, θα ανέλθει σε 6.200 € για 1.000, περιλαμβανομένων και των εξόδων αποστολής στις βιβλιοθήκες ανά την χώρα.

Επειδή έχει ενταθεί η οικονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα μας, σκέφθηκα ότι ίσως υπάρχουν πρόσωπα πρόθυμα να καταστούν χορηγοί όχι όμως με το ποσόν των 100 ή 50 € αλλά μικρότερο, οριζόμενο σε 25 €. Οι χορηγοί θα λάβουν 15, 7 ή 3 αντίτυπα για χορηγία 100, 50 ή 25 € αντίστοιχα. Αυτά μπορούν να διαθέσουν προς 10 € το καθένα στο περιβάλλον τους. Αν το ποσόν που θα συγκεντρωθεί υπερβαίνει το αναγκαίο για την έκδοση, θα εκτυπωθεί μεγαλύτερος αριθμός αντιτύπων. Τα ονόματα των χορηγών θα αναγραφούν σε πίνακα στο τέλος του τόμου, όπως συνέβη και με τον προηγούμενο. Τα απομένοντα στο συγγραφέα αντίτυπα, 100 περίπου τον αριθμό, θα διατεθούν σε βιβλιοθήκες και σχολεία.

Παρά τις δύσκολες συγκυρίες αισιοδοξώ ότι θα ανταποκριθείτε στην έκκλησή μου. Παρακαλώ θερμά να αναπαραγάγετε αυτήν και να την θέσετε υπ’ όψη συγγενικών ή φιλικών σας προσώπων.


Μπορείτε να καταθέσετε το ποσόν της χορηγίας στον λογαριασμό 
575-002101-033415 της τράπεζας Alpha 

ή να το δώσετε, οι διαμένοντες στα Γρεβενά, στους αδελφούς μου Χρήστο και Αιμιλιανό ενημερώνοντας με κλήση στους αριθμούς 24610 31374 & 6977749240 ή αποστέλλοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση apostpapadim@gmail.com


Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Απόστολος Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.