Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Πατάτες γιαχνί


Απλό, υγιεινό και πεντανόστιμο φαγητό!

Της Ελευθερίας Μπούτζα

~ Υλικά: 
11/2 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ. τραχανά
1 κ.σ. πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
3-4 φύλλα δάφνης
γιδοτύρι για το σερβίρισμα


~ Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, το κρεμμύδι σε κυβάκια, το σκόρδο σε φετούλες και σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Συμπληρώνουμε με καυτό νερό, τόσο όσο να σκεπάζει καλά τα υλικά μας, και προσθέτουμε αλάτι, πάπρικα καθώς και φύλλα δάφνης. Αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά και συμπληρώνουμε τον τραχανά ανακατεύοντας ελαφρώς. Συνεχίζουμε το βράσμο για δέκα λεπτά περίπου και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με τυρί φέτα ή γιδοτύρι.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.