Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Γκραμπόβα: Τα τρία γεφύρια (Λα τρέι πούντι)



Τα τρία γεφύρια (Λα τρέι πούντι) βρίσκονταν στην έξοδο του Γκράμποβου, βορειοδυτικά, φεύγοντας για Ελμπασάν. Γεφύρωναν, διαδοχικά, το Γιανγκογκούτ, το Λάκκο και τον Ντούσα, παράλληλα ρέματα που παρακάτω, μαζί και με τον Σάρρα, δημιουργούν το Γκραμποβίτικο ποτάμι. 
Το πρώτο απ’ τα γεφύρια, όπως και το τρίτο, καταστράφηκαν οριστικά το 1940, το δεύτερο έχει επιχωματωθεί.
Πρόκειται για κατασκευές ενταγμένες στον παλαιό δρόμο του Δεβόλη, του οποίου η λειτουργία ανιχνεύεται τουλάχιστον απ’ τα ρωμαϊκά χρόνια. Ακριβώς τότε τοποθετείται το χτίσιμο του τρίτου και σημαντικότερου γεφυριού, πάνω στον Ντούσα. Από αυτό το μεγάλο αγκωνάρι της φωτογραφίας με σκαλισμένο πάνω του άλογο με σαμάρι.

~ Σχετικές αναρτήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η κόσμια κριτική και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των σχολιαστών είναι σεβαστή. Σχόλια τα οποία υπεισέρχονται σε προσωπικά δεδομένα ή με υβριστικό περιεχόμενο να μην γίνονται. Τα σχόλια αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις των συντακτών τους. Οι διαχειριστές δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για τυχόν δημοσίευση υβριστικού ή παράνομου περιεχομένου στα σχόλια των αναρτήσεων.Τα σχόλια αυτά θα διαγράφονται με την πρώτη ευκαιρία.